Warning: Use of undefined constant cpt_custom_post_template - assumed 'cpt_custom_post_template' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/erkkik/public/html/wp-content/plugins/post-templates-by-cat.php on line 59

Warning: Use of undefined constant szub_cat_template_inherit - assumed 'szub_cat_template_inherit' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/erkkik/public/html/wp-content/plugins/post-templates-by-cat.php on line 66
Ylen kirjava joukko | Erkki Kukkonen

Ylen kirjava joukko

26.10.2012

Kuopiolainen äänestäjä pääsee sunnuntaina 28.10. valitsemaan itselleen sopivan valtuustokandidaatin 450 ehdokkaan joukosta. Puolueitakin on tarjolla yli kymmenen. Hieman yllättävää on se, että vasemmistopuolueita on nyt laaja valikoima. Ihan tulee ”vanhat hyvät ajat” mieleen, kun  vielä löytyy useita kommunistisia vaihtoehtoja, mutta proletariaatin yhdistyminen näyttää nyt tyystin unohtuneen. Vaalimatematiikka ei näiden äärivasemmiston ehdokaslistojen kokoajilla taida olla se vahvin laji.

Onko värillä väliä?

Olen kummastellut ja hämmästellyt puoluetunnusten puuttumista monien ehdokkaiden lehtimainoksista. Kun mainosten värimaailmakin on ihan ”omatekoinen”, ei äänestäjä enää saa selville, mitä puolueita tällaiset ehdokkaat edustavat. Jos ilmoituksessa on vain nimi ja numero, on mahdotonta saada pienintäkään vihiä ehdokkaan mielipiteistä. Jospa niitä ei sitten lopulta olekaan? Ainakin ”värin tunnustaminen” näissä vaaleissa on taakse jäänyttä elämää. Puolueesta toiseen loikannut ”toimiva ehdokas” ei väristään päätellen näytä samaistuneen uuteen ryhmäänsä. Suuresta osasta ehdokkaiden ilmoituksia puuttuu myös tieto maksajasta, joka vaalirahoituslain mukaan pitäisi olla näkyvissä.

Töissä vai eläkkeellä

Vaaliasiantuntijoiden mukaan on äänestäjäjän harhauttamista, jos eläkkeellä oleva ehdokas ei tuo julki eläkkeellä oloaan. Asia on jotakuinkin sama kuin jättäisi työnantajalleen kertomatta työnhaussa itsestään jotakin hyvin oleellista. Eikö vuosikymmenten työhistoria olekaan minkään arvoinen meriitti? Olen ehdokkaana tuonut aina esille olevani eläkkeellä, 37 virkavuoden  jälkeen siis täysin palvelleena. Kokemustakin on konttiini kertynyt, kuten taustaani perehtynyt on voinut havaita.

Tavoitteena suurin valtuustoryhmä

Toivottavasti Kokoomuksen 88:n ehdokkaan listalta löytyy sopiva vaihtoehto niin monelle kuopiolaiselle äänestäjälle, että pääsemme seuraavalle vaalikaudelle ”paalupaikalta”. Tästä olisi hyvä jatkaa päättyvän vaalikauden uudistavaa ja vastuullista kuntapolitiikkaa yli 100 000 asukkaan laajentuneessa Kuopiossa seuraavat neljä vuotta.

Kommentit

Olisiko sinulla kommentoitavaa aiheesta?