Warning: Use of undefined constant cpt_custom_post_template - assumed 'cpt_custom_post_template' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/erkkik/public/html/wp-content/plugins/post-templates-by-cat.php on line 59

Warning: Use of undefined constant szub_cat_template_inherit - assumed 'szub_cat_template_inherit' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/erkkik/public/html/wp-content/plugins/post-templates-by-cat.php on line 66
Ikäihmisten asialla | Erkki Kukkonen

Ikäihmisten asialla

01.07.2013

Vanhuspalvelulaki astui voimaan tänään eli 1.7.2013.  Ensi vuodenvaihteen jälkeen lain velvoittavuus muuttuu käytännöksi kaikissa kunnissa. Laki edellyttää, että kaikkiin Suomen kuntiin muodostetaan vanhusneuvostot, joille on suotava riittävät resurssit ja toimintamahdollisuudet. Vanhusneuvostoja on kuultava ikäihmisiä koskevissa asioissa.

Tähän mennessä n. yhdeksässä kunnassa kymmenestä on ollut vahusneuvostot, joiden kokoonpano ja muodostamisperiaate on monenkirjava. Jossakin kunnassa vanhusneuvosto on muodostettu vain eläkeläisyhdistysten jäsenistä, jossakin taas vain poliittisten puolueiden edustajista ja muutamassa siltä väliltä. Jäsenmääräkin tuntuu vaihtelevan suuresti eri kuntien välillä. Olisi tärkeää pitää mielessä se, että vanhusneuvosto on aina kunnallinen luottamuselin.

Kuopion vanhusneuvostoon kuuluu seitsemän poliittisten puolueiden edustajaa kuntavaalin mukaisessa suhteessa ja viisi eläkeläisjärjestöjen edustajaa. Muodostamisessa noudatettiin myös tasa-arvolain vaatimusta. Kolmen kokouksen perusteella puheenjohtajana rohkenen arvioida, että Kuopiossa on hyvä ja toimiva sekä keskusteleva vanhusneuvosto.

Uuden lain velvoittamaan työhön ryhdymme elokuussa, jolloin otamme kantaa mm.  liikenteen turvallisuussuunnitelmaan. Ikäihmisten arvostuksen kohottaminen yhteiskunnassamme soisi olevan kaikkien vanhusneuvostojen työlistalla.

Kommentit

Olisiko sinulla kommentoitavaa aiheesta?