Warning: Use of undefined constant cpt_custom_post_template - assumed 'cpt_custom_post_template' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/erkkik/public/html/wp-content/plugins/post-templates-by-cat.php on line 59

Warning: Use of undefined constant szub_cat_template_inherit - assumed 'szub_cat_template_inherit' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/erkkik/public/html/wp-content/plugins/post-templates-by-cat.php on line 66
Kummalliset kuntavaalit 2017 | Erkki Kukkonen

Kummalliset kuntavaalit 2017

11.03.2017

Suomi 100 -juhlavuoden huhtikuussa  9.4. pidetään kuntavaalit, joissa valittavien valtuustojen työ muuttuu vaalikauden puolivälissä radikaalisti. Jo ensi vuoden alussa pidetään maakuntavaalit, joiden tuloksen mukaisesti muodostetaan uudet maakuntavaltuustot.  Sitten ”pikkuparlamenttien” johdolla rakennetaan maahamme uusi hallintoporras.

Parhaillaan on käsillä Suomen historian suurin hallinnollinen muutos, suorastaan mullistus. Puolet kuntien rahasta ja vallasta siirtyy maakuntavaltuustolle, joka tulee johtamaan ja ohjaamaan paljon puhuttua sote -uudistusta. Pohjois-Savon soteen siirtyy kunnista n. 10 000 työntekijää ja liikevaihto pyörii n. miljardin  €:n paikkeilla.

Maakuntahallintoon keskitetään lisäksi monenlaista muutakin hallintoa ja viranomaista. Nähtäväksi jää, mitä veroasteelle tapahtuu. Hallitus on luvannut, että verot eivät nouse. Ken elää, se näkee!

Kuntatasolla tärkeimmäksi sektoriksi nousee tämän uudistuksen jälkeen varhaiskasvatus ja opetus. Entisenä opettajana ja rehtorina liputan tietysti kasvatuksen ja koulutuksen parempien resurssien ja toimintamahdollisuuksien puolesta.

 

Kommentit

Olisiko sinulla kommentoitavaa aiheesta?