Warning: Use of undefined constant cpt_custom_post_template - assumed 'cpt_custom_post_template' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/erkkik/public/html/wp-content/plugins/post-templates-by-cat.php on line 59

Warning: Use of undefined constant szub_cat_template_inherit - assumed 'szub_cat_template_inherit' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/erkkik/public/html/wp-content/plugins/post-templates-by-cat.php on line 66
Yhteistyössä lisää elämää eläkevuosiin ja voimaa vanhuuteen! | Erkki Kukkonen

Yhteistyössä lisää elämää eläkevuosiin ja voimaa vanhuuteen!

13.03.2017

Hyvinvointi on nykyisin kaikkien huulilla ja syystäkin. Vaikka Suomi keikkuu maailman onnellisuustilastoissa kärkipaikoilla, löytyy kansamme keskuudesta runsaasti pahoinvointiakin. Juniorien ja seniorien kokema yksinäisyys on suoranainen kansantauti.

”Terve sielu terveessä ruumiissa!” sanoivat  Antiikin kreikkalaiset. ”Vierivä kivi ei sammaloidu”, sanovat suomalaiset. Liikunta, liikunta ja liikunta, sanovat lääkärimme ja kuntohoitajamme. Ilman säännöllistä ja jatkuvaa liikuntaa olemme pian sängyn pohjalla, josta nouseminen on vaikeaa, joskus lähes mahdotonta.

Siksi olen ”valjastanut” vanhusneuvoston ja eläkeläisjärjestöjen yhteityötoimikunnan Voimaa Vanhuuteen -hankkeen eteenpäin vientiin kuopiolaisten ikäihmisten elämänlaadun kohentamiseksi.

Jokainen tietää jo omasta kokemuksesta, että liikunnan merkitys ihmisen hyvinvointiin on aivan valtava. Viimeaikaisen tutkimustiedon perusteella on voitu osoittaa, että liikunta ehkäisee jopa parkinsonin ja alzheimerin taudin puhkeamista. Väestömme vanhetessa ja iäkkäiden ihmisten määrän lisääntyessä liikunta- ja toimintakyvyn säilyttäminen on kansantaloudenkin kannalta erittäin tärkeää.

Liikunnan myönteiset, sosiaaliset vaikutukset ovat erittäin merkittävät. Yksinäisyys vähenee, kun lähtee mukaan ryhmäliikuntaan. Voimaa Vanhuuteen -hankkeessa koulutetaan vertaisohjaajia, jotka voivat koota talokohtaisia pienryhmiä. Jokainen liikuntaporukka voi laatia oman ohjelmansa voinnin ja toidon mukaan. Toki yksinkin voi jumpata, mutta ryhmässä on aina rattoisampaa.

Tärkeintä on liikunnan säännöllisyys ja jatkuvuus kulttuuririentojakaan unohtamatta, sillä kulttuuri pitää meidät hengissä. Terveydeksi!

 

 

 

Kommentit

Olisiko sinulla kommentoitavaa aiheesta?