Warning: Use of undefined constant cpt_custom_post_template - assumed 'cpt_custom_post_template' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/erkkik/public/html/wp-content/plugins/post-templates-by-cat.php on line 59

Warning: Use of undefined constant szub_cat_template_inherit - assumed 'szub_cat_template_inherit' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/erkkik/public/html/wp-content/plugins/post-templates-by-cat.php on line 66
Kaupunginjohtaja vai pormestari? | Erkki Kukkonen

Kaupunginjohtaja vai pormestari?

28.03.2017

Kaupunginjohtaja Petteri Paronen ilmoitti aivan äskettäin eroamisestaan ja eläkkeelle siirtymisestään tämän vuoden lopulla. Tämä ilmoitus tarkoittaa sitä, että kuntavaaleista muodostui samalla myös kaupunginjohtajavaalit. Vaalien voittaja eli ykköspaikalle yltänyt puolue pääsee avaamaan keskustelun ja kaupunginjohtajan valintaprosessin.

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että Kuopion johtoon pitää valita paras mahdollinen ammattilainen eli kaupunginjohtaja.

En kannata pormestarimallia! Vaaleilla valitun pormestarin toimikausi on vain neljä vuotta ja sama ”näytelmä” alkaisi vaalikauden lopulla uudelleen. Pormestarimalliin liittyy puoluepoliittinen riski. Valtuuston valitsema kaupunginjohtaja mahdollistaa sensijaan pitkäjänteisen johtamis- ja kehittämistyön, jota valtakunnanosakeskus Kuopio tarvitsee nyt kipeästi.

Äänestäjän on syytä miettiä huolella tätäkin kysymystä piirtäessään numeroa vaalilippuunsa. Sillä on nyt kauaskantoiset vaikutukset Kuopion tulevaisuuden kannalta, koska äänestyspäätös vaikuttaa tällä kertaa kaupunginjohtajan valintaan saakka. Ei ole yhdentekevää, kuka kotikaupunkiamme Kuopiota johtaa!

Kommentit

Olisiko sinulla kommentoitavaa aiheesta?