OSJ mukaan eläkeläisten etuja valvomaan!

28.03.2017

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että eläkeindeksiä on käytettävä joka vuosi ilman poikkeuksia! Olemme eläkkeemme ansainneet samoin kuin lainmukaiset eläkkeiden korotuksetkin. Valtiovallan yksipuolinen puuttuminen eläkkeiden korotukseen leikaten tai jäädyttäen eläkeindeksiä loukkaa oikeuksiamme ja heikentää luottamusta poliittisiin päättäjiimme, maan hallitukseen ja eduskuntaan.

Tulevina vuosina OSJ keskittyy toimintansa sisällön kehittämiseen ja edunvalvontaan, jossa tekemistä riittää. Parin vuoden takaiset eläkeindeksin leikkaukset ja jäädyttämiset veivät eläkeläisiltä yhteensä yhden prosenttiyksikön korotuksen, joka on pois kaikilta, niin nykyisiltä kuin tuleviltakin eläkeläisiltä. Se yksi prosentti on samalla pois myös kaikkien eläkeläisten ostovoimasta, joka on kehittynyt vuosi vuodelta heikosti.

Kustannusneutraali eläkeindeksi on uusin tulokas indeksikeskustelussa. Se tarkoittaa sitä, että eläkkeiden korotukset tehtäisiin 2/3 europohjaisesti ja vain 1/3 prosenttiperusteisesti. Samalla tehtäisiin merkittävä tulonsiirto paremmista eläkkeistä pienempiin päin. Toisin sanoen: Eläkeläiset laitettaisiin taistelemaan eläkkkeiden korotuksista keskenään. Jos tämä ehdotus etenee, voimme odottaa todella vaikeita aikoja ja surkastuvia eläkkeitä. Ollaanpa nyt valveilla!

 

 

Kommentit

Olisiko sinulla kommentoitavaa aiheesta?