Warning: Use of undefined constant cpt_custom_post_template - assumed 'cpt_custom_post_template' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/erkkik/public/html/wp-content/plugins/post-templates-by-cat.php on line 59

Warning: Use of undefined constant szub_cat_template_inherit - assumed 'szub_cat_template_inherit' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/erkkik/public/html/wp-content/plugins/post-templates-by-cat.php on line 66
Asiaa apteekkiin | Erkki Kukkonen

Asiaa apteekkiin

02.04.2017

Senioreilla on usein asiaa apteekkiin. Useimmilla meistä on jatkuvaa lääkitystä vaativia vaivoja ja sairauksia, joihin lääkkeitä saa KELA:n ohjeistuksen mukaan kerrallaan enintään kolmeksi kuukaudeksi. Reseptit ovat voimassa enintään vuoden ajan. Uusiminen on mahdollista nykyisin omakanta -ohjelman kautta, mutta hyvin monet uusivat lääkkeensä apteekkikäynnin yhteydessä.

Apteekkipalvelutkin ovat uhkaavasti harvenemassa ja jopa loppuneet palvelujen keskittymisen vuoksi. Männistön kaupunginosa, jossa on paljon iäkkäitä asukkaita, on tällä hetkellä ilman apteekkia. Männistöön on keskitetty paljon vanhuspalveluja ja iäkkäiden ihmisten asumista, mutta tällä hetkellä kaupunginosasta puuttuu apteekki. On aika erikoista, että kukaan apteekkareista ei ole perustanut edes sivuapteekkia Mänistöön. Oletan, että asiakkaita riittäisi ja liikevaihto olisi kelvollinen, kunhan vain uusi apteekki avaisi ovensa.

Apteekin paikka olisi myös KYS:n ”tontilla”. Jokainen sairaalassa hoitoa saanut ja sieltä poistuva suuntaan ensimmäiseksi apteekkiin. Miksi tuo ensimmäinen apteekkikäynti ei voisi tapahtua jo KYS:ssä? Miksi potilaan täytyy ”ostaa” ensin kyyti apteekkiin ja vasta  sitten kotiin? Sairaalle aiheutuu turhia ylimääräisiä kuluja ja maksuja apteekkimatkan vuoksi.

Ehdotan ratkaisuksi sivuapteekkia KYS:n tiloihin. Näin saataisiin parannettua merkittävästi apteekkipalvelua. KELA:n kustannuksetkin voisivat hieman pienentyä matkakorvausten vähentyessä. Jos reseptivapaiden lääkkeiden myynti marketeissa sallittaisiin, moni apteekkireissu jäisi ehkä tekemättä, mutta seurauksena saattaisi olla apteekkien harveneminen entisestään. Kenen etu se olisi?

Mitalissa on aina kaksi puolta, joita täytyy arvioida objektiivisesti.

 

Kommentit

Olisiko sinulla kommentoitavaa aiheesta?