Warning: Use of undefined constant cpt_custom_post_template - assumed 'cpt_custom_post_template' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/erkkik/public/html/wp-content/plugins/post-templates-by-cat.php on line 59

Warning: Use of undefined constant szub_cat_template_inherit - assumed 'szub_cat_template_inherit' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/erkkik/public/html/wp-content/plugins/post-templates-by-cat.php on line 66
Lämmin kiitos äänestäjilleni! Teitä oli tasan 100. | Erkki Kukkonen

Lämmin kiitos äänestäjilleni! Teitä oli tasan 100.

10.04.2017

Menen siis ”sata lasissa” eteenpäin! Kiitos tästä Sinulle, äänestäjäni!

Vaalitulos antaa Kokoomuksen 88:n ehdokkaan ryhmässä sijaluvun 29. Se suo seniorien edunvalvontaan hyvät lähtökohdat ja mahdollisesti toimintani jatkumisen Kuopion vanhusneuvostossa, jonne pyrin jatkokaudelle. Ilman ehdokkuutta kuntavaaleissa luottamustehtäviä ei yleensä heru kenellekään.

Meillä on edessämme itsenäisen Suomen historian suurin yhteiskunnallinen muutos sote -uudistuksen myötä. Pohjois-Savon soteen siirtyy entisinä työntekijöinä kaikki kaupunkien ja kuntien sosiaali- ja terveysalan työntekijät. Heitä on yhteensä 13 000 tämän hetkisen tiedon mukaan. Posote toimii n. 1,2 miljardin euron budjetilla, joka ainakin toistaiseksi rahoitetaan valtion verovaroilla. Samassa suhteessa kuntaverojen tulee alentua eikä kokonaisveroaste saa kohota. Kaikki tämä pitäisi olla valmiina jo vuoden 2019 alussa. Elämme mielenkintoisia aikoja!

Oma erikoisuutensa suunnitelmissa on maakunnallinen vanhusneuvosto. Sen kokoonpanon suhteen olen hyvin kriittinen, sillä tähän uuteen orgaaniin jokainen kunta lähettää yhden edustajan. Kuopio edustaa noin puolta Pohjois-Savon asukasmäärästä, mutta ikääntyvää väestöämme edustaisi vanhusneuvostossa vain yksi jäsen kuten rautavaaralainen edustajakin.

Toisin sanoen 2017 kuntavaalin tuloksen perusteella Pohjois-Savon vanhusneuvosto muodostuu keskustalaisista ”senioreista”. Muiden puolueiden edustajilla varkautelaisia demareita lukuunottamatta ei taida olla siinä neuvostossa paikkaa ja äänivaltaa, jos noudatetaan suoraviivaisesti tuoreiden kuntavaalien tulosta. Puolentoista vuoden kuluttua nähdään, olemmeko keskustalaisten miehittämässä maakunnan vanhusneuvostossa ”katsomon puolella”.

 

 

 

Kommentit

Olisiko sinulla kommentoitavaa aiheesta?